Indiase Broden

Recept Bhatura

Een bhatura – ook wel bhatoora of batoora geheten – is heerlijk met chana masala (kikkererwtencurry). Het is een zacht opgeblazen brood uit de frituurpan, dat typisch is voor Noord India.

Ga naar recept »

Recept Chapati

Chapati’s zijn de meest populaire tarwebroden van India. Het is een soort roti, en wordt daarom ook vaak zo genoemd. Roti verwijst echter naar Indiase broden in het algemeen, terwijl chapati van tarwe wordt gemaakt en gekookt wordt in een tava (platte koekenpan).

Ga naar recept »

Recept Garlic Naan

Ben je een echte knoflook-lover, dan ga je absoluut voor deze heerlijke garlic naan bij je groenten-, vis, of vleescurry. Lekker met een klontje boter.

Ga naar recept »

Recept Kashmiri Naan

Heerlijk zoet en typisch voor Noord-India en Pakistaans, de Kashmiri naan. Het is een naanbrood, maar dan met noten en zoete vruchten, bijvoorbeeld rozijnen of kersen. Wij hebben voor kersen gekozen.

Ga naar recept »

Recept Naan

Omdat naan eigenlijk al brood betekent, is onze benaming naanbrood dubbelop. Maar wat zijn we hier gek op naan. Het is niet weg te denken bij een Indiase maaltijd, en je kunt het zelfs kant en klaar bij de supermarkt kopen. Dat is minder lekker en minder leuk dan zelf maken. Daarom dit recept.

Ga naar recept »

Recept Papadam

In elk Indiaas restaurant krijgt als voorgerecht een papadam. Een papadam – ook wel papad of papadum genoemd – is een dun krokant rond brood, een soort van grote cracker. Je breekt er stukjes van af en doopt ze in de heerlijkste dippings.

Ga naar recept »

Recept Parantha

De parantha – of paratha – is hét bijgerecht in Noord-India en Pakistan, oorspronkelijk uit Punjab. Het is een samentrekking van parat en atta, ofwel: lagen van gekookt deeg. Het is heerlijk met een klontje boter. En als we de Indiers mogen geloven: al dippend in de thee.

Ga naar recept »

Recept Poori

Begin de dag met een poori (ook wel puri). Dit ongedesemde brood wordt in India, Bangladesh en Pakistan onder andere als ontbijt gegeten, maar je komt het ook in andere Aziatische landen tegen. Poori betekent opgeblazen, en daaraan herken je dit brood ook.

Ga naar recept »

Recept Roti

Roti is een verzamelnaam voor Indiase platte broden. Vaak wordt het geassocieerd met Surinaams, maar dat komt vanwege de immigratie van Indiers naar Suriname. Deze roti is gemakkelijk te maken.

Ga naar recept »