Recept Kashmiri Naan


Ingrediënten
Deeg
6 koppen bloem
2 koppen melk
1 of 2 el water
1 ei
½ el bakpoeder
2 el kristalsuiker
Olie
Zout naar smaak

Vulling
1 kop kristalsuiker
½ kop cashewnoten
¼ kop amandelen
1 kop uitgelekte maraschino kersen

Bereidingswijze
Deeg
Voeg alle ingrediënten samen. Mix het met de hand of een mixer tot een bal. Het deeg mag niet plakkerig worden. Voeg eventueel minder water of extra bloem toe. Plaats het deeg in een grote schaal, bedek het met een theedoek en plaats deze enkele uren op een warme plek.

Vulling
Voeg alle ingrediënten samen. Mix deze tot een fijne pasta in een keukenmachine of blender.
Het maken van de Naan: Verdeel het deeg in 14 gelijke ballen en rol deze uit tot cirkels met een diameter van ongeveer 15 cm. Plaats wat van de vulling in het midden en vouw de randen samen zodat de vulling niet meer zichtbaar is. Druk de gevulde Naan plat.

Bakken
Grill stand in de oven op de hoogst mogelijk temperatuur. Verhit eerst een gierijzeren pan zo heet mogelijk op het gasfornuis. Leg een deegcirkel in de pan en zet deze direct in de voorverwarmde oven, onder de grill. Het deeg zal opzwellen. Ongeveer 5 a 6 minuten laten bakken (of totdat het deeg goudbruin is). Haal de naan uit de oven, wikkel deze in een schoon servet en ga verder met de andere deegcirkels.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.