Contact Thuis


postkantoor indiaHet postsysteem in India is redelijk betrouwbaar. Wanneer je post vanuit een hotel verstuurt komt deze altijd aan, evenals andersom. Als je je kaarten en brieven in een kleiner plaatsje wilt posten, let u er dan op dat je post gestempeld wordt waar je bijstaat. Het zou anders kunnen gebeuren dat de postzegel voorzichtig los gestoomd wordt en je brief in de prullenbak verdwijnt. Vergeet je bovendien niet om er ‘by airmail’ op te schrijven, anders kan het verzenden wat lang duren. Ook is het mogelijk om pakketten te versturen vanaf de GPO’s (General Post Office). Informeer wel eerst naar de voorwaarden en hoe het pakket moet worden aangeleverd. Meestal kan je de verpakking buiten het postkantoor regelen voor een paar roepies. Je kan kiezen voor Air of Seamail, de laatste optie is veel goedkoper maar dit betekent wel dat je pakket 3-6 maanden onderweg kan zijn.

Het internationale telefoonnetwerk is in India veel beter dan het binnenlandse. Vanuit de grote steden kan je op eenvoudige en duidelijke manier naar Nederland bellen. Voor het nummer dat je wilt bellen, dien je wel eerst 00-31 te draaien. Vervolgens moet de 0 van het netnummer weggelaten worden. Je kan er voor kiezen om ter plekke af te rekenen of collect call te bellen. Voor het aanvragen van een collect call gesprek wordt vaak een klein bedrag aan bemiddelingskosten in rekening gebracht.

In de meeste hotels vindt je een telefoon op de kamer, maar om naar Nederland te bellen kunnen de kosten fors oplopen. Wanneer je een telefoontje verwacht, kan je het beste de receptie van tevoren op de hoogte stellen aangezien de operators vaak moeite hebben om westerse namen te verstaan. Vanuit Nederland is de toegangscode naar India 09-91 en ook hier moet van het netnummer de 0 weggelaten worden.
Mobiel bellen blijft duur, daarom adviseren wij je om, voor vertrek, contact op te nemen met je mobiele provider om te informeren naar de mogelijkheden en vooral de kosten!
SMSen is net zo duur als in Nederland en zodoende een goede optie. Internetmogelijkheden treft je overal aan in India. Er zijn vooral in de grote steden meer dan genoeg internetcafés te vinden.