Recept Poori


Ingrediënten
235 g chapatimeel of bloem
1,25 dl warm water
1 el plantaardige olie
Zout naar smaak

Bereidingswijze
Deeg
Voeg alle ingrediënten samen. Mix het met de hand of een mixer tot een bal. Het deeg mag niet plakkerig worden. Voeg eventueel minder water of extra bloem toe. Vet het deeg in met wat olie. Plaats het deeg in een grote schaal, bedek het met een vochtige theedoek of plastic folie en laat deze 15 minuten op kamertemperatuur rusten. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol elk stuk uit tot een rol van 20 cm. Gebruik bloem op het werkblad om plakken tegen te gaan. Snij de rol in enkele stukken en vorm deze tot balletjes. Rol ieder bolletje uit tot een cirkel van 13 cm.

Frituren
Frituur in een diepe pan met minimaal 7 cm olie, of gebruik een frituurpan. Verhitten to 195 graden. Bak de poori’s per stuk. Druk de bovenkant licht aan met een spaan zodat het brood opzet. Bak de poori’s aan beide kanten ongeveer 30 seconden. Schep de poori’s uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier. Dien onmiddellijk op (eventueel warm houden in een lauwe oven).

2.60 avg. rating (54% score) - 5 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.