Recept Parantha


Ingrediënten
500 g volkorenbloem
Zout naar smaak
Gesmolten ghee of geklaarde boter
250 ml water

Bereidingswijze
Deeg
Zeef de bloem en het zout. Meng het met 2 eetlepels gesmolten ghee. Voeg geleidelijk het water toe. Kneed het tot een bal. Deel het deeg in 5 ballen. Bestuif de ballen met meel en laat het 10 minuten staan op kamertemperatuur. Rol de ballen uit tot cirkels, besmeer deze met gesmolten ghee en vouw deze dicht. Besmeer het nogmaals met gesmolten ghee en vouw het dicht tot een driehoek. Rol deze driehoek uit met een deegroller.

Bakken
Verhit de oven. Bestrijk de bakplaat met gesmolten ghee. Bak de parantha’s enkele minuten, totdat ze knapperig en lichtbruin zijn. Bestrijk ze vervolgens weer met gesmolten ghee, draai ze om en bak de andere kant. Direct opdienen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.