Gezondheid


Vaccinaties

Pillen

In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met gezonheidsproblemen of bij lange reizen is een gespecialiseerd advies van belang!

  • Als men uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht.
  • Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen.
  • Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.
  • Buiktyfusvaccinatie aanbevolen bij reizen langer dan 2 weken.

Malariagebieden

Bescherming tegen muggenbeten is altijd belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.
INDIA overig:
in de maanden 1 t/m 12 komt malaria voor. Voor de bescherming tegen malaria worden antimalariamiddelen aanbevolen.

INDIA Himalaya: in de maanden – komt malaria voor.
INDIA Assam: in de maanden 1 t/m 12 komt malaria voor. Voor de bescherming tegen malaria worden antimalariamiddelen aanbevolen.

Let op! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en anti-malariamaatregelen nodig zijn. U moet zich persoonlijk laten adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk

Voor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, kunt u contact opnemen met de dichtstbijzijnde GGD of uw huisarts. Zie voor meer informatie de site van de GGD
Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door malariaparasieten die door een muggenbeet het lichaam binnendringen. De malariaparasieten vermenigvuldigen zich eerst in de lever, daarna in de rode bloedcellen. Daarbij treden ziekteverschijnselen op, zoals koude rillingen, gevolgd door koorts. Doorgaans worden deze verschijnselen voorafgegaan door een grieperig gevoel. Er bestaat helaas geen vaccin tegen malaria. U kunt malaria voorkomen door anti-muggenmaatregelen te nemen en/of door malaria-middelen te slikken.

Ziekenhuizen

ziekenhuis.png

In India zijn er goede ziekenhuizen, maar ook slechte ziekenhuizen. Veel staatsziekenhuizen hebben een klein budget en te veel patiënten. De ziekenhuizen kunnen niet goed schoongehouden worden. Er liggen vaak honderden mensen in de gangen. Ook zijn er zulke slechte voorzieningen dat je soms zelf verband moet kopen. Kortom, een nachtmerrie om hier verzeild te raken. Je weet niet of de injectienaald schoon is. Het beste is hier helemaal niet terecht te komen.
Duurder maar veel beter zijn de particuliere klinieken. Ook universiteitsklinieken voldoen meestal aan de modernste westerse maatstaven. De christelijke ziekenhuizen zijn eveneens aan te bevelen.
In grote steden is het niet moeilijk om een goed ziekenhuis te vinden. Vraag de hotelmanager of receptionist of hij een goede dokter of ziekenhuis weet. Vraag hem specifiek om a private doctor.

Medicijnen

Veel medicijnen worden in India nagemaakt en zijn zonder recept op bijna elke hoek van de straat te krijgen. Let op de uiterste houdbaarheidsdatum.