Recept Chapati


Ingrediënten
400 g chapatimeel of 200 g wit meel
200 g volkoren tarwemeel
1 tl zout
2½ dl lauw water
Boter

Bereidingswijze
Deeg
Meng het meel en het zout. Voeg er langzaam het water aan toe en kneed het deeg totdat het glad en stevig is. Wikkel de deegbal in folie en laat het ongeveer 2 uur rusten. Kneed het deeg goed door en verdeel het in 15 balletjes. Rol de balletjes uit op een met meel bestoven oppervlak tot cirkels met een diameter van 15 cm. Hou wat meel bij de hand om de chapati’s te bestuiven terwijl u ze rolt. Klop het overtollige meel van de chapati.

Bakken
Leg de chapati’s per stuk in een voorverwarmde koekenpan op matig hoog vuur. Draai de chapati om als er zich na een minuut kleine witte blaasjes aan de bovenkant van de chapati verschijnen en de randen beginnen om te krullen. Haal de chapati uit de pan leg hem met beide kanten een paar seconden over een open vlam, zodat het brood begint op te zwellen. De chapati is gaar als er geen vochtige plekken meer zijn en er bruine vlekjes op zitten. Smeer er wat boter op.

3.00 avg. rating (63% score) - 1 vote

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.