Recept Bhatura


Ingrediënten
150 ml yoghurt
2 el (bruine) suiker
½ el bakpoeder of zuiveringszout
150 g bloem
200 g volkorenbloem
2 el zout
1 el gesmolten ghee
125 ml warm water

Bereidingswijze
Deeg
Begin de avond ervoor. Meng de yoghurt, suiker, bakpoeder en bloem. Dek de kom af met een theedoek en laat deze minimaal 8 uur op een warme plaats staan. Ga pas verder wanneer er klein belletjes aan de oppervlakte verschijnen. Meng in een tweede kom de volkorenbloem, zout en de gesmolten ghee. Voeg aan deze kom de eerste mix toe en het warme water. Meng de twee mixen samen tot een bal deeg. Voeg wat bloem toe als het deeg te nat is. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het 2 uur op een warme plaats staan. Kneed het deeg opnieuw en maak er 15 balletjes van. Rol deze uit tot cirkels van 15 cm.

Frituren
In een diepe pan met minimaal 7 cm olie, of gebruik een frituurpan. Verhitten to 195 graden. Bak de bhatura’s per stuk. Druk de bovenkant licht aan met een spaan zodat het brood opzet. Bak de bhatura’s aan beide kanten ongeveer 30 seconden. Schep de bhatura’s uit de olie en laat deze uitlekken op keukenpapier. Dien onmiddellijk op (eventueel warm houden in een lauwe oven).

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.