Recept Samosa’s


Ingrediënten

Dit is voor ongeveer 16 stuks
350 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
125 gr gesmolten boter
1 mespunt zout
± 1/2 dl melk
frituurolie

Bereidingswijze

Deeg:
Wrijf van de bloem, het bakpoeder, de boter en het zout met de vingers een kruimelig deeg. Voeg 1,2 dl water toe, kneed het snel tot een stevig, soepel deeg en laat het deeg afgedekt ± 15 minuten rusten. Draai van het deeg 8 balletjes en rol die uit tot cirkels van ± 20 cm. Halveer de cirkels en dek ze tot het gebruik met een vochtige doek af.

Vulling:
Kook 250 gr aardappels en 250 gr bloemkool ± 5 minuten. Bak in 1 eetlepel hete boter 1 theelepel mosterdzaad ± 3 minuten zachtjes. Schep er de aardappel, bloemkool, 100 gr diepvriesdoperwten, 2 fijngesneden groene pepers (zonder zaadjes) en zout door. Smoor het geheel afgedekt nog ± 8 minuten op matig vuur en prak het grof. Roer er 1 theelepel garam masala en 2 theelepels koriander door.

Afwerking:
Bestrijk de rand van de deegcirkels met melk en schep wat vulling op het deeg. Vouw het deeg dubbel en druk met een vork de randen aan. Verhit de frituurolie, frituur de samosa’s met 6-8 tegelijk goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer per persoon 2 warme samosa’s met een pittige chutney.

Gerelateerd

Recept chai
Recepten curry’s
Indiase Ingrediënten
Recepten dhal
Recept pakora’s
Recept raita
Recepten soepen