Delhi Belly


Delhi Belly, het klinkt heel gezellig maar dat is het absoluut niet. Je komt er bijna niet onderuit als je India bezoekt. Het scherpe eten, het warme weer misschien zelfs een bacterie onze westerse magen zijn er nou eenmaal niet tegen bestand. Het gevolg is zeker twee dagen van je vakantie af, omdat je niet verder dan een meter bij de wc vandaan durft te blijven. Na deze week kan ik uit eigen ervaring spreken en dat maakt het volgende lijst je met tips nog zinvoller!

* Ga naar de dokter . In Nederland zouden we niet snel voor een verkeerde maag naar de dokter rennen, maar in India herstel je lang niet zo snel op eigen kracht. Hier heb je eerder medicijnen nodig.

* Bij een echte infectie in je maag zal de dokter je een antibiotica kuur van vijf dagen voor schijven. Na twee dagen moet je hiermee eigenlijk al een verschil merken. Let wel op dat je de naam van de voor geschreven medicijnen opschrijft. Mocht je weer een infectie op lopen, moeten er namelijk andere medicijnen voorgeschreven worden omdat je resistent bent geworden voor de eerste.

*Pas op voor uitdroging. Drink veel water met electrobion poeder erin voor het nodige zout en suiker. Dit is een belangrijke, wat bij uitdroging kom je zeker in het ziekenhuis terecht en dat zou je hele vakanie in de war schoppen.

* Het drinken van cola-light en appelsap werkt goed tegen maagpijn. Eet ook veel yoghurt, appels, granaatappel en rijst. Verder is het in India heel gebruikelijk om nimboopani te drinken. Dat is water met schijfjes van kleine groene limoentjes. Met gekookte rijst en toast kan je ook niet mis gaan.

*Mocht je als backpacker niet veel te besteden hebben en eigenlijk geen zin hebben om geld uit te geven aan een doktersbezoek. ( je kan het natuurlijk terug krijgen van de verzekering) Dokters hier en medicijnen zijn belachelijk goedkoop. Een consult bij een goede dokter kost rond de 300 rupees, 4 euro 50. Met een antibiotica kuur erbij betaal je niet meer dan tien euro. Het is het bijna niet meer waard om daar de verzekering voor lastig te vallen.

Bron: IndiaBlog