Recept Garlic Naan


Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
2 tl zout
2 el volle yoghurt
115 ml handwarm water
2 el knoflook uit de pers of geraspt
Gesmolten ghee of boter

Bereidingswijze
Deeg
Meng bakmeel en zout, voeg yoghurt, knoflook en water toe. Kneed licht tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt staan. Verdeel het deeg in 8 porties en vorm er balletjes van. Rol de balletjes op een bebloemd werkvlak uit tot ovaaltjes (20 cm lang, 1 cm dik). Bestrijk de bovenzijde licht met ghee of boter.

Bakken
Verwarm de grill voor op de hoogste stand, schuif een ingevette bakplaat onder de grill zodat deze ook voorverwarmd wordt. Leg de naan op de voorverwarmde ingevette bakplaat. Bak de naan 30 sec. tot ze opzwellen en bruine spikkels vormen, draai om en grill nog 20-30 sec. Haal de broden uit oven en bestrijk ze nog eens licht met ghee of boter.

3.17 avg. rating (63% score) - 6 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.