Recept Palak Paneer



Ingrediënten palak paneer
1 1/2 kg verse spinazie
2 eetlepels korianderzaad
4 grofgesneden uien
4 cm geschilde gemberwortel
8 teentjes knoflook
6 eetlepels olie of 100 gr ghee
400 gr paneer (Indiase roomkaas) *
2 theelepels kurkuma (geelwortelpoeder)
4 grof gesneden vleestomaten
3 dl yoghurt
2-3 fijngesneden groene pepers, zaadjes verwijderd
zout
2-3 theelepels garam masala (kerriemengsel)

Bereidingswijze
Blancheer de spinazie in ruim kokend water ± 3 minuten en druk het vocht eruit.
Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan en stamp het in een vijzel fijn.
Pureer de uien, gember en knoflook.
Bak de paneer in de hete olie of ghee goudbruin en laat hem op keukenpapier uitlekken.
Bak in het achtergebleven vet het uimengsel met de koriander in ± 4 minuten goudbruin en bak de kurkuma even mee.
Roer er de spinazie, tomaat, paneer, yoghurt, pepers en zout door en laat nog ± 5 minuten stoven; schep af en toe om.
Bestrooi het gerecht met garam masala.

* Paneer is een roomkaas die u ook zelf kunt maken.
Breng 2 liter volle melk aan de kook. Van het vuur af en al roerend iets laten afkoelen. Roer er 4 eetlepels citroensap of 8 eetlepels yoghurt door. Blijf roeren totdat het mengsel schift en er ‘kazige’ stukjes ontstaan. Zeef het mengsel door een kaasdoek. Neem de doekpunten samen en knijp het restant vocht eruit. Leg de massa met doek en al in een zeef en verzwaar die met bijv. een bord met een zware steen. Laat dit nog 2 uur uitlekken en snijd het in blokjes.

3.15 avg. rating (63% score) - 26 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.