Recept Chana Masala


Ingrediënten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 cm verse gemberwortel, geraspt
Ghee of boter
1½ el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
Mespuntje cayennepeper
1 tl kurkuma
2 tl komijnzaadjes
2 el citroenrasp
2 tl paprikapoeder
250 g tomatenblokjes uit blik
300 g kikkererwten uit blik
2 tl garam masala
Zout
1 groene peper, fijngehakt

Bereidingswijze
Fruit ui, knoflook en gember in de boter. Voeg alle kruiden, behalve garam masala, zout en de groene peper toe en bak deze al roerend 1 tot 2 min. mee. Voeg tomaten met sap toe en roer de kikkererwten erdoor. Laat het geheel 30 min. onder af en toe roeren sudderen. Roer vervolgens de garam massala, zout en het pepertje er door en serveer met gekookte rijst en mangochutney.
Een dag na de bereiding is de smaak nog beter.

2.17 avg. rating (46% score) - 6 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.