Recept Alu Gobi


Ingrediënten
400 g aardappelen in stukjes
250 g bloemkool in roosjes
3 el olie of ghee
2 fijngesneden grote uien
3 teentjes knoflook
3 cm geschilde gemberwortel
1 tl komijnzaad
1 klein blikje tomatenpuree
1 tl chilipoeder
1½ el paprikapoeder
1 tl kurkuma
½ el korianderpoeder
½ tl gemalen kaneel
Zout
1 el fijngesneden koriander

Bereidingswijze
Bak de aardappel en de bloemkool in de olie in 5 min. Schep ze uit de pan. Pureer de uien, knoflook en gember in een keukenmachine en bak de puree in de achtergebleven olie in 10 min. Voeg de komijn en de tomatenpuree toe en bak die 2 min mee. Voeg de rest van de kruiden, zout en 2 dl water toe. Laat het geheel 5 min. zachtjes inkoken tot een dikke puree. Schep de groenten erdoor en laat die zachtjes 5 min bakken. Roer er 2½ dl water en zout door en laat het geheel afgedekt nog 15 min. stoven en strooi er de koriander over.

2.40 avg. rating (51% score) - 5 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.