Recept Mattar Yakhni


Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
2 tl gemberpoeder
2 tl gemalen venkelzaad
2 tl garam masala
300 g dopererwtjes, versgedopt (of diepvries)
zout naar smaak
flinke mespunt saffraandraadjes
1,5 dl volle yoghurt

Bereidingswijze
Verhit de olie in een Indiase wok of braadpan en doe de specerijen erin. Doe de doperwten en het zout erbij. Meng alles geoed zodat de specerijen niet verbranden. Schenk er 1,5 dl heet water bij en breng alles aan de kook. Temper het vuur en voeg de saffraan toe. Laat koken tot de erwten gaar zijn. Klop de yoghurt door en roer hem van het vuur af door de erwten. Serveer het gerecht onmiddellijk als bijgerecht.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.