Recept Dal Curry


Ingrediënten
1 ui
1 zoete aardappel (yam)
1 rode peper
150 g rode linzen
Zout
2 el olie
1 el kerriepoeder
2 tl kurkuma
1 teentje knoflook
100 ml creme fraiche
Verse koriander

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snij hem in stukjes. Was de peper en snijd hem in reepjes. Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verhit de olie en bak de ui, de kerrie, de kurkuma, de zoete aardappel en de peper 5 min. Pers de knoflook erboven uit. Voeg 3 dl water toe en kook de aardappel in 15 min. gaar. Giet de linzen af en schep ze door de curry. Roer de creme fraiche erdoor en knip de koriander erboven fijn.

2.33 avg. rating (51% score) - 3 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.