Recept Groentenpakora’s
Ingrediënten
1 grote aardappel
1 kleine bloemkool
1 kleine rode paprika
2 kool- of 5 spinaziebladeren
1 middelgrote ui
100 g maïskorrels (uit blik)
2 tl garam masala
2 tl korianderpoeder
1 1/2 kop kikkererwtenmeel
2 el bloem
1 tl bakpoeder
1 tl chilipoeder
1 el citroensap
olie om te frituren
Bereidingswijze Groentenpakora’s
Kook de aardappel bijna gaar, schil hem en hak hem fijn.
Hak de paprika, de bloemkool en de ui fijn.
Snipper de kool of spinazie.
Maak met koud water van de overige ingrediënten een soepel deeg.
Voeg de groenten toe en meng ze gelijkmatig door het deeg.
Verhit de olie, leg er steeds 1 eetlepel van het mengsel in en frituur de pakora’s met ± 8 stuks tegelijk goudbruin.
Geef je mening over dit recept