Recept Aardappelpakora’s


Ingrediënten
50 g rijstebloem
0,5 tl zout
1,5 tl korianderzaad, gemalen
1 tl komijnzaad, gemalen
0,5 tl chilipoeder
50 ml water
450 g aardappelen, geschild en in plakken gesneden
olie om te frituren

Bereidingswijze aardappelpakora’s
Meng alle kruiden en de bloem in een flinke kom.
Giet in kleine beetjes het water er bij. Goed mengen.
Zorg dat je een gladde pasta krijgt die niet te dun is, maar waar je wel je aardappelschijfjes door kunt halen. Voeg desnoods water of bloem toe om de gewenste dikte te krijgen.
Haal je aardappelpartjes door de saus, en zorg dat ze allemaal volledig bedekt zijn.

Verwarm een laag van ongeveer 4 centimeter olie in een flinke, stevige pan. Ik heb een braadpan gebruikt. Verwarm de olie totdat een stukje brood direct blijft drijven en de olie doet bubbelen.
Leg voorzichtig de bedekte aardappelpartjes in de olie. Let op voor spetteren! Zorg dat de aardappeltjes niet aan de bodem van de pan kleven. Frituur er zoveel als er in één laag in de pan passen.
Frituur de aardappeltjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 6–8 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.