Recepten Pakora’s


Pakora’s

Ingrediënten
100 gr besanmeel
een snufje zout
1/2 theelepel chilipoeder
bakpoeder
water
groenten in roosjes of plakjes (bijvoorbeeld: bloemkool, aubergine, paprika, ui, aardappel)
plantaardige olie om in te frituren.

Bereidingswijze Pakora’s
Maak een stevig beslag van het besanmeel, zout, chilipoeder, bakpoeder en water.
Wentel de groenteroosjes of -schijfjes daarin en frituur ze goudbruin.
U kunt de pakora’s zowel warm als koud serveren.

pakora's

Groentepakora’s

Ingrediënten
1 grote aardappel
1 kleine bloemkool
1 kleine rode paprika
2 kool- of 5 spinaziebladeren
1 middelgrote ui
100 gr maïskorrels (uit blik)
2 theelepels garam masala
2 theelepels korianderpoeder
1 1/2 kop kikkererwtenmeel
2 eetlepels bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel citroensap
olie om te frituren

Bereidingswijze Groentepakora’s
Kook de aardappel bijna gaar, schil hem en hak hem fijn.
Hak de paprika, de bloemkool en de ui fijn.
Snipper de kool of spinazie.
Maak met koud water van de overige ingrediënten een soepel deeg.
Voeg de groenten toe en meng ze gelijkmatig door het deeg.
Verhit de olie, leg er steeds 1 eetlepel van het mengsel in en frituur de pakora’s met ± 8 stuks tegelijk goudbruin.

Cashewnotenpakora’s

Ingrediënten
4 lente-uitjes
1 groene chilipeper
150 gr ongezouten geroosterde cashewnoten
125 gr kikkererwtenmeel (toko)
1/2 theelepel garam masalapasta (pot)
1 theelepel geraspte gemberwortel
2 theelepels citroensap
zout
1 eetlepel sesamolie
frituurolie
mangochutney

Bereidingswijze cashewnotenpakora’s
Hak de lente-uitjes en de groene peper fijn en de cashewnoten grof.
Vermeng het kikkererwtenmeel met de lente-ui, de peper, de cashewnoten, de
garam masala, de gember en het citroensap.
Breng het mengsel op smaak met zout en roer het met wat sesamolie en
eventueel water smeuïg.
Rol van het mengsel balletjes van ± 3 cm groot.
Verhit de olie en frituur de balletjes hierin in kleine porties goudbruin
en gaar.
Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken en serveer er mangochutney
bij.

Aardappelpakora’s

Ingrediënten
50 gram rijstebloem
0,5 tl zout
1,5 tl korianderzaad, gemalen
1 tl komijnzaad, gemalen
0,5 tl chilipoeder
50 ml water
450 g aardappelen, geschild en in plakken gesneden
olie om te frituren

Bereidingswijze aardappelpakora’s
Meng alle kruiden en de bloem in een flinke kom.
Giet in kleine beetjes het water er bij. Goed mengen.
Zorg dat je een gladde pasta krijgt die niet te dun is, maar waar je wel je aardappelschijfjes door kunt halen. Voeg desnoods water of bloem toe om de gewenste dikte te krijgen.
Haal je aardappelpartjes door de saus, en zorg dat ze allemaal volledig bedekt zijn.

Verwarm een laag van ongeveer 4 centimeter olie in een flinke, stevige pan. Ik heb een braadpan gebruikt. Verwarm de olie totdat een stukje brood direct blijft drijven en de olie doet bubbelen.
Leg voorzichtig de bedekte aardappelpartjes in de olie. Let op voor spetteren! Zorg dat de aardappeltjes niet aan de bodem van de pan kleven. Frituur er zoveel als er in één laag in de pan passen.
Frituur de aardappeltjes tot ze goudbruin zijn, ongeveer 6–8 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 


Gerelateerd

Recept chai
Recepten curry’s
Indiase Ingrediënten
Recept samosa’s
Recepten dhal
Recept raita
Recepten soepen