Recept Dai Mach


Ingrediënten
4 ons wit vis, zoals kabeljauw
Magere yoghurt
½ tl gemalen kaneel
4 kardamom peulen
4 hele kruidnagels
5 el blanke rozijnen (mag best ruimer)
1 el gemberpoeder
2 el milde curry paste
1 el suiker
½ tl chilipoeder
Sojaolie
Zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de vis in stukken van 4-5 cm en marineer de vis vervolgens een uur in de yoghurt. Verhit de olie in een anti aanbakpan. Doe de kaneel, kardamom, kruidnagel en rozijnen er in en roerbak dit geduurende een minuut. Zet het vuur iets lager en voeg  de gember er aan toe en bak het goudbruin. Voeg de  de currypasta, suiker en chilipoeder toe en bak dit ook even mee. Voeg er daarna een glas water aan toe en roer het geheel flink door, zoadat er een dunne en gladde saus ontstaat. Doe dan de gemarineerde vis in de saus, zet een deksel op de pan en laat het geheel minimaal 10 minuten zachtjes stoven. Controleer of de vis gaar is na die 10 minuten en of er zout toegevoegd moet worden aan het gerecht, maak het gerecht niet te zout, moet zoet pittig zijn.

Serveertip

Te serveren met witte rijst. Als groente kan geserveerd worden: doperwtjes, brocolly of spruitjes. Het gerecht is geheel af met vers gebakken papadums en Indiaas brood.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.