Recept Indiase Groentensoep


Ingrediënten Indiase groentensoep
50 g boter
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
2 wortelen in plakjes
1 el geraspte gemberwortel
2 fijngesneden stengels bleekselderij
1 kleine courgette in blokjes
1 el milde kerrie
1 el bloem
1 1/4 liter kippenbouillon (tablet)
zout, peper
1 dl volle yoghurt
2 el fijngehakte koriander

Bereidingswijze
Laat in de boter de ui, uitgeperste knoflook, wortel en gember ± 5 minuten zacht bakken. Bak de bleekselderij en courgette ± 5 minuten mee. Roer de kerrie en bloem erdoor en bak dit ± 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat alles ± 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep op een bord met een eilandje van yoghurt en daarop koriander.
Serveer er naan (Indiaas brood) bij.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.