Recept Dhalsoep Met Muntyoghurt
Ingrediënten dhalsoep met muntyoghurt
3 el olie
2 uien, gehakt
1 el gehakte verse gember
2 wortels, in schijfjes of blokjes
3 teentjes knoflook, gehakt
2 stengels bleekselderij, in blokjes
2 aardappels, geschild en in blokjes
400 gram rode linzen, gewassen
1½ el currypoeder (toko)
2 liter groentebouillon
350 ml Griekse yoghurt
2 el gehakte verse munt
2 el gehakte verse koriander (optioneel)
zout en cayennepeper naar smaak
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, gember, wortel, bleekselderij en aardappels toe. Bak 7-8 minuten en voeg dan de linzen en de currypoeder toe. Laat nog 2 minuten al roerend bakken en doe de bouillon erbij. Laat afgedekt 1 uur zachtjes sudderen. Maak op smaak af met zout en cayennepeper.
Roer de munt en eventueel de koriander met een snufje zout door de yoghurt. Verdeel de soep over soepkommetjes en leg op iedere portie een flinke schep muntyoghurt. Eet er brood bij.
Geef je mening over dit recept