Recept Kath Katha


Ingrediënten

Kruidenmengsel
80 g uien
6 gedroogde rode chilipepers
80 g vers geraspte kokos
2 el korianderzaad
4 kruidnagels
10 witte peperkorrels
Stukje kaneelbast

Groentencurry
10 g uien
1 teentje knoflook
½ tl zwart mosterdzaad
½ tl komijnzaad
½ tl gemalen kurkuma
1 laurierblad
1 foelieblad
Zout
200 g wortels
300 g zoete aardappel
300 g vastkokende aardappelen
250 g sperziebonen
300 g doperwten
Fijngehakt korianderblad
Limoensap

Bereidingswijze
Pel de uien voor het specerijenmengsel en snijd ze in dunne ringen. Verwijder de steeltjes van de chilipepers en verwijder daarna het zaad. Verhit olie in een koekenpan en rooster de kokos hierin 5 min. al omscheppend. Schep de kokos uit de pan. Verhit olie en vak er de chilipepers en het korianderzaad 3 min. in. Voeg de kruidnagels, peperkorrels en kaneelbast toe en roerbak 3 min. Schep de kokos erdoor. Wrijf alles in een grote vijzel of een keukenmachine fijn met de uien en 1½ dl water. Pel de uien en knoflook voor de curry en hak ze fijn. Verhit olie in een ruime pan en bak hierin het mosterdzaad en de komijn en kurkuma 1 min. Voeg de laurier, knoflook en uien toe en bak ze 10 min. Roer het specerijenmengsel en de foelie erdoor en bak alles nog 10 min. Voeg ¾ lt water en wat zout toe, breng aan de kook en schep alles goed om. Laat het mengsel zachtjes pruttelen boven een laag vuur. Schraap intussen de wortels. Schil de aardappels en zoete aardappels. Snijd de groenten in blokjes van 2 cm. Was de bonen, haal ze af en breek ze in stukken van 3 cm. Dop de erwten. Begin met de wortel, en na 5 min. de aardappel en zoete aardappel, dan na 5 min. de bonen en ten slotte de erwten. Kook het geheel tot de groenten zacht zijn. Voeg ten slotte de verse koriander en wat limoensap toe.

5.00 avg. rating (83% score) - 1 vote

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.