Where You From?


Met hier en daar wat vertraging veilig aangekomen in Delhi. Met een taxi naar de guesthouse die rosa ons had genoemd. Die waren ze aan het verbouwen en het stinkt erg naar verf, dus maar een andere uitgekozen. Nu lopen we wat rond, eten wat en kijken vooral naar dat prachtige straatbeeld. Kleurig geklede vrouwen, veel verkeer, koeien en paarden en mensen in uniformen.

De eerste dag zijn we ook voor het eerst afgezet. Nadat we hadden ontbeten en ons voor het eerst echt beseften dat we in India waren, wilden we met een rickshaw richting het trainstation om kaartjes voor de trein te kopen. We hadden bedacht dat we eerst met de nachttrein naar jaisalmar zouden rijden. De eerste rikchaw die we aanhielden wilde ons alleen meenemen als we ook mee shops ingingen. dat wilden we dus niet en zijn weer uitgestapt. De rikshaw die ons daarna meenam, die zag er erg betrouwbaar en innemend uit. Een wat oudere Sikhman, met zijn baard in een netje. Hij heette Singh.
Singh wist ons te vertellen dat het op het station veel te druk zou zijn in de middag en dat we daarom beter later terug konden komen. HIj wist wel een office, van de gouverment, waar ze ons heel goed konden helpen. Oke, daar gingen we wel heen (stom natuurlijk) die man ging voor ons bellen voor treinkaartjes en wist ons te vertellen dat alle kaartjes uitverkocht waren. helaas en die naar andere plekken ook. Heel jammer, maar voor maar 270 euro per persoon, konden we wel 2 weken een taxi huren en dan konden we zo met zijn 2en Ratjastan rondrijden.
We zijn verder gegaan met de Rikshaw en Singh wilde ons graag een Sikhtempel laten zien. Dat was leuk om te zien, maar wederom hadden de alarmbellen moeten gaan rinkelen. Want niemand doet iets voor niets en vooral niet in india…. In de tempel hebben we gegeten op de grond met indiers. Best lekker en gelukkig niet ziek van geworden, het is natuurlijk de manier om ergens goed ziek van te worden.
Daarna wilde Singh ons graag nog een aantal plekken laten zien, maar dan moesten we wel een paar winkels in. Ach, dachten Bara en ik, winkelen kunnen we wel, dus wat maken een paar winkels nou uit. Dan hebben we een goedkope rondtocht, met een local langs leuke plekken, dan doen we wel een paar winkels aan. Nooit meer dus, die winkels waren allemaal hetzelfde, te duur en overal werden we aangeklamp door een verkoper die ons niet meer losliet voordat we wat hadden gekocht.
Ik had het kunnen weten, ik heb het eerder meegemaakt. Al met al was het een zware dag, maar heb ik wel een mooie ketting gekocht.

mainbazaar_delhiDelhi bevalt wel, we zitten op de mainbazaar, hier lopen veel indiers, ze willen je alles verkopen dus laten je niet met rust, ‘mem, where you from?’ Backpackers lopen hier niet eens zoveel rond. Dat valt me tegen, ik had er meer verwacht, maar wat er rondloopt, is niet wijs. De meeste gasten hier zijn echte freaks, in gewaden en met Indiase kleding aan. Ze zien er uit alsof ze tussen hemel en aarde zweven en zien er over het algemeen ook erg ongezond uit. Lange haren en ingevallen wangen. Je ziet de Indiers hier af en toe ook echt meewarig hun hoofd schudden als ze hen zien lopen.

Het weer is hier heerlijk, overdag niet te warm, ’s nachts aan de frisse kant, maar met dekens goed te doen. Het eten is erg lekker, we leven op dit moment wel op een eenzijdig dieet van Pakora’s. Die zijn dan ook erg lekker. De mensen zijn mooi, de vrouwen lopen in prachtig gekleurde kleren en verder is het een drukte van belang.

Vanavond met de bus richting Jaipur, met de sleeper. Heel benieuwd naar een bed in de bus. Gelukkig ben ik niet heel lang, dus moet het gaan passen.

Het gehele reisverslag is te vinden op de website van Mira.
Auteurs: Mira en Bara
Website: miraculeus.nl