Recept Gulab Jamun


Ingrediënten
130g melkpoeder
3 el witte bloem
2 el ghee, gesmolten (geklaarde boter)
1/2 theelepel bakpoeder
125ml warme melk
1 el gehakte amandelen
1 el gehakte pistachio noten
1 el gele rozijnen
een mespuntje kardemom
1 l plantaardige olie voor frituren
250 grsuiker
200 ml water
1 theel rozenwater
een mespuntje kardemom

 

bereidingswijze

Roer in een grote kom of pan de melkpoeder, bloem, bakpoeder en kardemom samen. Roer de amandelen, pistachenoten en rozijnen erdoor. Mix de gesmolten ghee erdoor, de melk en blijf mixen tot alles goedis vermengd. Dek af en laat ongeveer 20 min staan.

Roer de suiker, water, rozenwater & snufje kardemom samen in de pan. Breng 1 min aan de kook. Zet het opzij. Vul een grote zware bakpan voor de helft met olie. Verhit minstens 5 min. Kneed het deeg en vorm er zo’n balletjes van. Zet het vuur lager en frituur de ballen in één of meerdere porties. Na ongeveer 5 min drijven ze naar boven en verdubbelen ze in volume, maar de kleur verandert niet veel.

Zet het vuur zachter nadat ze beginnen te drijven en draai ze vaak om, totdat ze een licht goude kleur hebben. Laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken. Plaats de ballen in de pan met stroop. Kook zachtjes over matig vuur voor 5 min. Knijp er af en toe in, zodat ze de siroop goed absorberen.

3.20 avg. rating (64% score) - 5 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.