- Indiaweb - https://www.indiaweb.nl -

Delhi

Kaart Delhi - Inda Officiele Website
http://delhigovt.nic.in
Oppervlakte 1483 km²
Bevolking 13.850.507
Aantal per km² 9340
Hoofdstad New Delhi
Voornaamste talen Hindi,Punjabi, Urdu
Districten 9

Rode fort DelhiDe ‘Union Territory of Delhi’ is een federaal district vergelijkbaar met Washigton DC. Delhi, de hoofdstad van India en haar, op twee na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers. Het is het meest gebruikte ‘verzamelpunt’ van het land, een opeenstapeling van het noordIndiase netwerk van wegen en een halte waar het de landroute betreft die verder Azië intrekt.
Delhi heeft een verleden dat verder teruggrijpt dan Rome. Zeer duidelijk is de scheiding tussen Old Delhi en het door de Britten aangelegde New Delhi. In New Delhi, de hoofdstad van India, bevinden zich alle belangrijke regeringsgebouwen. Vrijwel op de grens van New en Old Delhi bevindt zich het Qutab moskeecomplex (de oudste moskee van India, uit de 14e eeuw) met de Qutab Minar, een kegelvormige, ruim 70 meter hoge stenen overwinningstoren (minaret) die het begin van de moslimheerschappij over Noord-India symboliseert. Tot dit complex behoort ook de 7 meter hoge metalen Asjokazuil met inscripties.

Binnen de nog gedeeltelijk ommuurde oude stad bevindt zich onder meer de kleurrijke ‘Zilverstraat’ Chandni Chowk: het markt- en handelscentrum van Old Delhi.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Delhi zijn:

Laat de eerste indruk van de stad je niet afschrikken: achter de drukke façade heerst een innerlijke rust van een stad die rijk is aan cultuur, architectuur en diversiteit, vergeven met historie.