Recept Papadam


In elk Indiaas restaurant krijgt als voorgerecht een papadam. Een papadam – ook wel papad of papadum genoemd – is een dun krokant rond brood, een soort van grote cracker. Je breekt er stukjes van af en doopt ze in de heerlijkste dippings.

Ingrediënten
4 koppen linzenmeel
1 tl grof gemalen zwarte peper
½ tl gemalen komijn
½ tl komijnpoeder
½ tl zout
¼ kop water
Olie

Bereidingswijze
Deeg
Mix het meel, zwarte peper, komijn en zout. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed het tot een bal. Voeg eventueel wat meer of minder water of meel toe om er een gladde (niet plakkerige) bol van te maken. Hoe meer water je toevoegt des te langer de papadams zullen moeten drogen in de oven. Vet het werkblad in met olie om vastplakken te voorkomen. Deel het deeg in 12 tot 15 balletjes en rol ze uit tot een zo dun mogelijke cirkel (4 mm). Plaats de papadams op een licht ingevette bakplaat (olie) of een siliconen (silpat) bakmat.

Bakken
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bak de papadams gedurende 60-80 minuten. Haal ze pas uit de oven als ze volledig droog aanvoelen. Afgekoeld kun je ze in een goed sluitende doos weken bewaren. Om ze eetklaar te maken bak je de papadams in een klein laagje olie totdat ze knapperig maar niet bruin zijn. Je kunt ze ook bakken zonder olie. Opwarmen in de magnetron (2 minuten 1000 W) kan ook. Het is even uitproberen wat het beste werkt.

3.50 avg. rating (69% score) - 28 votes

Geef je mening over dit recept

You must be logged in to post a comment.